Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras

Susitikimas su Kristina SABALIAUSKAITE

Pristatymas/Susitikimas

Pirmą kartą GARGŽDUOSE! N E M O K A M A I !!!
Kviečiame į susitikimą ir diskusiją su rašytoja Dr. Kristina SABALIAUSKAITE Gargždų miesto parko amfiteatre rugpjūčio 3 d.
„Susitikimo tikslas nėra knygos pristatymas. Jeigu tekstui reikia didelio komentaro arba paaiškinimo, vadinasi, rašytojas neatliko savo darbo. Man maloniausia būtų neformalus pokalbis“, – yra sakiusi K. Sabaliauskaitė. Iki šiol rašytojos knygų pristatymai ir susitikimai su skaitytojais sulaukdavo išskirtinio dėmesio – gerbėjai netilpdavo į sales, o autografus autorė dalydavo net iki kelių valandų.
Istorinių romanų ciklas „Silva rerum“ – be abejo, vienas reikšmingiausių pastarojo dešimtmečio įvykių Lietuvos literatūroje. Pirmoji ciklo dalis 2008 m. pelnė Jurgos Ivanauskaitės premiją, buvo įtraukta į kūrybingiausių knygų dvyliktuką, 2009 m. skaitytojų išrinkta Metų knyga. Antrasis romanas „Silva rerum II“ irgi tapo Metų knyga, o autorė 2011 m. apdovanota Šv. Kristoforo statulėle už Vilniaus atspindžius literatūroje.
Leidykla „Baltos lankos“ ir Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešoji biblioteka kviečią į pirmąjį K. Sabaliauskaitės susitikimą su skaitytojais. Knygos gerbėjai turės galimybę susitikti su rašytoja, autorė atsakys į skaitytojus dominančius klausimus.


www.bernardinai.lt informacija.
D. Umbraso / LRT nuotr.